Noin 200 nuorta tappeli Helsingin Malmilla – jatkoivat myöhemmin Pasilassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin Malmilla oli eilen joukkotappelu, johon osallistui noi 200 nuorta. Poliisi keskeytti nuorten välienselvittelyn, mutta sama porukka kerääntyi myöhemmin Pasilan asemalle. Häiriökäyttäytyminen jatkui myös siellä.

Helsingin poliisin ennalta ehkäisevä toiminto selvittää taustalla olevia syitä ja nuorten motiiveja tappelulle. Maanantain tapauksessa nuoret olivat sopineet ennakkoon sosiaalisessa mediassa tapaavansa yhteenottotarkoituksessa. Poliisin saamien tietojen mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, eikä asiasta kirjattu yhtään rikosilmoitusta tai otettu ketään kiinni.

– Poikkeusolojen seurauksena nuorisotalot ja -kahvilat ovat kiinni, joten nuoret pyrkivät kerääntymään paikkoihin, joihin on helppo kokoontua. Tällaisia ovat esimerkiksi joukkoliikenneasemat. Nuorten kokoontumispaikkojen ollessa kiinni myös valvovat luotettavat aikuiset puuttuvat paikalta, jolloin nuorten väliset konfliktit saattavat yltyä fyysisiksi yhteenotoiksi. Joskus nuorilla ei ole keinoja ratkaista riitoja, jolloin fyysinen tai verbaalinen yhteenotto tuntuu ainoalta ratkaisulta, kertoo ylikomisario Jari Taponen, Helsingin poliisin ennalta ehkäisevän toiminnon johtaja.