Maailman suurin radioteleskooppi alkaa etsimään elämää avaruudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Pintangiin valmistui muutama vuosi takaperin maailman suurin radioteleskooppi FAST. Pian teleskoopilla aletaan etsimään elämän merkkejä avaruudesta.

FAST-teleskoopilla aletaan etsimään syyskuusta lähtien signaaleja, jotka saattaisivat olla peräisin avaruuden vierailta sivilisaatioilta. Teleskooppi on ollut käytössä tammikuusta saakka, mutta parhaillaan sitä päivitetään vastaanottamaan vähemmän häiriösignaaleja.

Tutkija Zhang Tongjien kertoo South China Morning Post -lehden mukaan teleskoopin jo vastaanottaneen mielenkiintoisia signaaleja, mutta hän ei oleta niiden olevan peräisin avaruusolennoilta. Tutkija myös toteaa ettei vieraan elämän etsiminen ei tule vaikuttamaan teleskoopilla suoritettaviin perinteisempiin tutkimustöihin.

FAST on halkaisijaltaan yhteensä 500 metrin kokoinen. Yli 160 miljoonaa euroa maksaneen rakennelman suunnittelu aloitettiin jo vuonna 1994.