Loviisan nuoria epäiltiin turhaan – maastopalojen sytyttäjä saatu kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Loviisassa, Valkon alueella, on tapahtunut tämän vuoden toukokuun aikana useita maastopaloja. Paloja on levinnyt 14.5, 22.5 ja 29.5. Pelastuslaitos on saanut kaikki palot nopeasti sammutettua ja suurimmilta vahingoilta on vältytty.

Paloja epäiltiin alusta asti tahallaan sytytetyiksi. Loviisassa on kiertänyt huhua, että palojen sytyttäjiksi epäiltäisiin paikallista nuorisoa. Poliisin omien tutkimusten ja valvontakameraan tallentuneiden kuvien perusteella epäillyksi tekijäksi on selvinnyt vuonna 1988 syntynyt henkilö.

– Hän on eilen kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä kaikki Loviisan palot. Epäilty on kertonut kuulusteluissa myös, ettei hänen tarkoituksenaan ollut satuttaa ketään, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Tapausten tukinta jatkuu asianomistajien kuulemisilla ja lisäselvityksillä. Kaikkia tapauksia tukitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimekkeellä varomaton käsittely ja kaikkia paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi.