84-vuotias alligaattori kuoli moskovassa – huhuttiin olleen Hitlerin lemmikki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toisen maailmansodan läpi elänyt alligaattori Saturn on kuollut kunnioitettavassa 84 vuoden iässä. Moskovan eläintarhassa suuren osan elämästään asuneen alligaattorin huhuttiin olleen aikoinaan Adolf Hitlerin lemmikki.

Berliinin eläintarha osti Yhdysvalloissa syntyneen Saturnin vuonna 1936. Marraskuussa 1943 eläintarha tuhoutui pommituksissa ja alligaattori onnistui karkaamaan. Sodan päätyttyä Saturnin löysivät brittiläiset sotilaat, jotka luovuttivat sen Venäjälle lahjana.

Alligaattori sai uuden kodin Moskovan eläintarhasta, jossa se vietti seuraavat 74 vuotta. Saturnista levisi nopeasti urbaanilegendoja, joiden mukaan matelija olisi kuulunut aikoinaan Hitlerin henkilökohtaiseen eläinkokoelmaan.

Moskovan eläintarha ilmoitti lauantaina Saturnin kuolleen vanhuuteen. Eläintarhan mukaan pitkän ja tapahtumarikkaan elämän elänyt alligaattori oli nirso ruoan suhteen ja rakasti harjalla hierontaa. Jos matelija ei pitänyt jostain, ilmaisi se mielensä pureskelemalla aitauksensa betonikoristeita.