Kuninaallisten ex-kokki paljastaa: Kuningatar Elisabetin corgieilla on omat palvelijat ja a la carte -ruokalistat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian kuningatar Elisabetin corgi-rotuiset koirat elävät laveampaa elämää kuin monet ihmiset. Tuoreen paljastuksen mukaan koirilla on jopa omat palvelijat ja ruokamenut.

Entinen kuninkaallinen kokki Darren McGrady kertoo Youtube-videolla uransa Buckinghamin palatsissa alkaneen koirien ruoan valmistajana. Corgeilla oli ikioma ruokalista, ja hänen tehtävänsä oli valmistaa lemmikeille joka päivä tuoreita luksusaterioita. Koirille tarjoiltiin muun muassa tarkkaan valmisteltua jänistä, kanaa, maksaa, naudanlihaa, kaalia ja riisiä.

– Lihan valmistelemisen tärkein osa oli pilkkoa se hyvin ja varmistaa ettei joukossa ollut luita. Jos joku koirista olisi tukehtunut luuhun, olisit ollut pahassa pulassa, McGrady kuvaili.

Corgeja kohdellaan muutenkin kuin pieniä kuninkaallisia. Ne nukkuvat pienissä pajuista valmistetuissa koreissa omassa huoneessaan kahden Doggie 1 ja Doggie 2 -nimellä kutsuttujen palvelijoiden vartioimina. Kuningattarella on ollut yhteensä 30 corgia vuodesta 1933 saakka, jolloin Elisabet sai niistä ensimmäisen 13. syntymäpäivälahjakseen.