Saksa vaatii jokaiselle huoltoasemalle sähköauton latauspisteen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan hallitus kannustaa maan asukkaita hankkimaan sähköautoja perinteisten mallien sijaan. Tämä käy ilmi maan hallituksen taannoin julkistamasta 130 miljardin euron talouden elvytyspaketista.

Saksan hallitus vaatii sähköautojen latauspisteitä jokaiselle maan huoltoasemalle. Tämän uskotaan kannustavan autoilijoita siirtymään bensakäyttöisistä ajoneuvoista sähköautoihin. Saksassa oli maaliskuussa 27 730 latauspistettä, mutta Reuters-uutistoimiston mukaan maan arvioidaan tarvitsevan noin 70 000 latauspistettä jotta sähköautojen massatuotanto voitaisiin saavuttaa.

Sähköautotukia kohotettiin Saksassa jo viime syksynä. Alle 40 000 euron hintaisten sähköautojen ostajille on tarjottu uudistuksen myötä jopa 6 000 euron tukea. Siitä puolet maksaa Saksan valtio, puolet puolestaan autoteollisuus.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.