Huijari iski Tori.fi-palvelussa – poliisi sai kiinni ja vangitsi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä petoksia tehnyt 23-vuotias joensuulainen nainen vangittiin poliisin vaatimuksesta Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa torstaina 11. kesäkuuta. Hän oli kaupannut olemattomia Nintendo -pelikoneita ja -pelejä internetin Tori.fi -palstalla.

– Myyjä on käyttänyt useita erilaisia nimiä ja hän on käynyt keskustelua ostajien kanssa pääosin Tori.fi -palvelussa lähetettävien viestien kautta. Myyjä on pyytänyt 30-250 euron suuruisen maksun etukäteen ja tuote on sovittu lähetettäväksi postitse maksun suorittamisen jälkeen. Tämän jälkeen kaupan kohteensa ollutta lähetystä ei ole kuulunut, eikä myyjään ole saanut enää yhteyttä, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

Ostajat ilmoittivat naisesta viranomaisille ja tekivät yhteensä 60 rikosilmoitusta poliisille petoksesta. Myyjä on esitutkinnassa tunnustanut teot saadakseen rahaa käyttöönsä. Petosvyyhti on keskittynyt tämän vuoden aikana tapahtuneisiin huijauksiin.

– On mahdollista, että petettyjä ostajia on enemmänkin eri puolelta Suomea. Mikäli henkilö epäilee perustellusti joutuneensa vastaavanlaisen petosrikoksen kohteeksi, pyydämme tekemään sähköisen rikosilmoituksen tehdä poliisin internetsivujen kautta.

Nainen on saanut aiemman tuomion vastaavanlaisista rikoksista lokakuussa 2019. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi rikoksesta epäillyn naisen rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi. Syyte asiassa on nostettava 4. syyskuuta mennessä.