Hakkerit iskivät Foodoraan – myös suomalaisten tiedot saattoivat vuotaa

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin suosittu ruoan toimituspalvelu Foodora on joutunut hakkeri-iskun kohteeksi. Tietomurron kohteeksi päätyi satoja tuhansia asiakastilejä.

Verkkoon on sittemmin vuodettu noin 720 000 asiakastilin tiedot. Ne sisältävät muun muassa nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita, salasanoja ja sijaintitietoja jopa lähes senttimetrien tarkkuudella. Maksutietoja vuoto ei kuitenkaan kattanut.

Vuotaneet tiedot koskevat asiakkaita 14 maasta. Foodora ei ole vahvistanut Suomen olevan niiden joukossa. Listaukseen vuodetuista tiedostonimistä osa alkaa kuitenkin FI-kirjaimilla, mikä viittaa joukossa olevan myös Suomalaisten tietoja.

Gov Infosecurityn paljastamasta tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Suomessa IS Digitoday. Foodoran edustaja Johanna Lindskog kertoo lehdelle vuodettujen tietojen olevan peräisin vuodelta 2016. Mikäli ruokapalvelua on tullut käyttäneeksi vuonna 2016 tai aikaisemmin, on ainakin salasanan vaihto siis suositeltava varotoimenpide.