Vesiliikennelaki muuttui: Jokaiselle veneelle on nimitettävä päällikkö

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli aikoo viettää juhannuksen vesillä, kannattaa tutustua uuteen kesäkuun alussa voimaan tulleeseen vesiliikennelakiin. Uusi laki korostaa veneen päällikön vastuuta. Hän on vastuussa muiden turvallisuudesta.

– Uuden vesiliikennelain tavoitteena on ollut lisätä vesiliikenteen turvallisuutta ja helpottaa veneilijöiden arkea, kun säädökset ja ohjeistukset löytyvät nyt yhdestä paketista. Näemme, että entistä selkeämmät pelisäännöt tukevat kaikkia veneilijöitä ja auttavat näin vastuullisen veneilykulttuurin leviämistä, painottaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki.

Venepäällikön tulee huolehtia turvallisista veneilyreiteistä karttoineen, pelastusliivien ja muiden varusteiden saatavuudesta ja käyttämisestä. Suomessa tapahtui viime vuonna yli 2.100 huviveneilyonnettomuutta. Suomi on yksi maailman venetiheimmistä maista, sillä maassa oli rekisteröitynä vuosi sitten 217.000 venettä ja rekisteröintivelvollisuuden ulkopuolella on noin miljoona venettä. Venepäällikön tehtävistä voit lukea lisää tästä.