Tekoälyllä varustettu robotti scifi-elokuvan päärooliin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tekoälyllä varustetun robotin kiinnittäminen elokuvan tähdeksi saattaa jo itsessään kuulostaa elokuvan juonelta. Pian se saattaa kuitenkin olla todellisuutta kehitteillä olevan elokuvaprojektin ansiosta.

Muun muassa Loving Vincent -elokuvan rahoittajana toiminut Bondit Capital Media, belgialainen Happy Moon Productions ja New Yorkin Ten Ten Global Media ovat sijoittamassa 70 miljoonaa dollaria b-nimisen scifi-elokuvan tuotantoon. Sen päärolissa tullaan näkemään tekoälyllä varustettu robotti Erica. Yhtiöiden mukaan b tulee olemaan maailman ensimmäinen elokuva, jonka pääroolia esittää tekoälynäyttelijä perinteisen ihmisen sijaan.

Elokuva kertoo täydellisen ihmisen DNA:n luomisessa auttaneesta tutkijasta, joka auttaa kehittelemäänsa keinotekoista naista pakenemaan. Erican luoneiden Hiroshi Ishiguron ja Kohei Ogawan mukaan robotille on opetettu niin liikkeitä ja tunteiden näyttämistä, liikkeiden nopeuden hallintaa kuin kehonkieltäkin.

Erican oli alun perin määrä näytellä pääroolia American History X -elokuvan ohjaaja Tony Kayen uudessa projektissa joka ei kuitenkaan toteudu aikatauluongelmien vuoksi. The Hollywood Reporter -lehden mukaan b:hen ei ole toistaiseksi kiinnitetty ohjaajaa eikä ihmisnäyttelijöitä.