Haisunäädät osasivat käyttää suojatietä – huvittava näky tallentui auton kameraan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Haisunäätä elää tavallisesti luonnossa ja osaa pitää ihmiset itsestään hyvän välimatkan päässä suihkuttaessaan anaalirauhasillaan pahanhajuista nestettä sitä uhkaavaa kohdetta päin. Tämän vuoksi haisunäädät eivät olekaan kovin suosittuja videokuvauksen kohteita. Nyt eräs perhe pääsi näkemään haisunäätäperheen kuitenkin turvallisen välimatkan päästä.

YouTube-videolla nähdään tilanne, joka oli tallentunut erään auton kojelautakameraan New Yorkissa Niagara Fallsin kaupungissa. Pariskunta oli hidastanut autollaan risteykseen kun he näkivät yllätyksekseen haisunäätäemon poikasineen ylittämässä tietä.

Tilanteen koomisuutta lisäsi se, että haisunäädät käyttivät suojatietä tien ylittämiseen. Eläimet eivät oikaisseet risteyksen keskeltä toiselle puolelle vaan ne kiersivät kahden suojatien kautta, mikä sai autossa olleen pariskunnan ihmettelemään näkemäänsä.