Adoptiolapsestaan luopunut vloggaaja menetti sponsorinsa – myös Kate Hudson lopetti yhteistyön 

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suosittua lapsiarkeen keskittyvää perheblogia YouTubessa pitävä Myka Stauffer tyrmistytti seuraajansa aiemmin ilmoittamalla, että hän on päättänyt sijoittaa adoptoimansa pojan uuteen perheeseen. Nyt yritykset ovat yksi kerrallaan ilmoittaneet lopettavansa kaiken yhteistyön YouTube-tähden kanssa.

Myka Staufferilla on neljä biologista lasta, joiden lisäksi hän adoptoi lähes kolme vuotta sitten kiinasta Huxley-nimisen pikkupojan. Huxley oli adoption aikaan noin yksivuotias. Nyt perhe on päättänyt antaa neljävuotiaan lapsensa toiseen perheeseen, mikä on saanut fanit raivostumaan. Monia on sapettanut etenkin se, että nainen on tehnyt julkista sisältöä videoblogiinsa ja Instagram-kanavalleen jo vuosien ajan autistisesta pojastaan, josta hän on päättänyt nyt luopua.

Staufferin mukaan heidän perheensä ei olekaan enää tarpeeksi hyvä Huxleylle eivätkä he koe pystyvänsä tarjota Huxleylle sellaista erityishuomiota ja hoitoa kuin autistinen poika tarvitsee. Tämä ei ole kuitenkaan riittänyt selitykseksi monille lukijoille eikä yrityksillekään, joiden kanssa Staufferin perhe on aiemmin tehnyt yhteistyötä.

Sosiaalisessa mediassa tapaus on kuohuttanut ja monet yritykset on myös asiakkaiden toimesta painostettu ottamaan kantaa tilanteeseen. Tällä hetkellä People-sivuston mukaan ainakin Playtex Baby, Chili’s, Danimals, Big Lots ja Suave ovat ilmoittaneet, että eivät tule enää jatkossa tekemään yhteistyötä naisen kanssa. Myös näyttelijä Kate Hudson kommentoi Fabletics-yrityksensä puolesta, että kaikki yhteistyö Myka Staufferin kanssa on lopetettu.