Epstein-tapauksessa pidätetty Ghislaine Maxwell valmistautuu ilmiantamaan suurnimiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

FBI pidätti viime viikolla brittiläisen seurapiiritähti Ghislaine Maxwellin, jonka epäillään välittäneen alaikäisiä varakkaiden ja vaikutusvaltaisten hyväksikäytettäväksi. Seksuaalirikoksista syytetyn edesmenneen miljonääri Jeffrey Epsteinin ex-tyttöystävällä on kytköksiä lukuisiin valtaapitäviin ja kuuluisuuksiin.

Maxwellin uskotaan ilmiantavan lukuisia isoja nimiä lyhentääkseen omaa tuomiotaan. Epsteinin entinen liikekumppani Steven Hoffenberg spekuloi Page Six -sivustolle Maxwellin aikeina olevan ilmiantaa paitsi alaikäisiä seksijuhlissa hyväksikäyttäneiden nimiä, myös Epsteinin kanssa rahoitussopimuksia tehneitä ja hänestä muilla tavoilla hyötyneitä henkilöitä.

Maxwellin kerrotaan yllättyneen pidätetyksi joutumisesta. Hoffenbergin mukaan seurapiiritähti uskoi tuntemiensa vaikutusvaltaisten ihmisten suojelevan häntä pidätetyksi joutumiselta. FBI oli tarkkaillut Maxwellia joulukuusta saakka.

Syyttäjien mukaan Ghislaine Maxwell olisi auttanut Jeffrey Epsteiniä houkuttelemaan ja välittämään alaikäisiä uhreja hyväksikäytettäväksi. Epstein kuoli viime elokuussa vankilassa. Hänellä oli kytköksiä muun muassa Iso-Britannian prinssi Andrewiin, Bill Clintoniin ja Donald Trumpiin.