Valokuvaaja ikuisti upean näyn – komeetta valaisi yötaivasta Stonehengen yllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla maailmaa on viime viikkoina päästy ihastelemaan Neowise-komeettaa. Pohjoisessa matalalla näkyvän komeetan erottaminen taivaalta voi tosin olla haastavaa Suomen valoisten kesäöiden ansiosta.

Vaikka Neowiseä ei päästäisikään näkemään kunnolla Suomessa, on sitä mahdollista ihastella näyttävissä kuvissa. BBC:n valokuvaaja Jeff Overs onnistui ikuistamaan komeetan taatusti upeassa miljöössä Stonehengen kivimuodostelman yläpuolella. Valokuvaaja julkaisi näyttävän kuvasarjan Instagram-tilillään.

Overs kertoo olosuhteiden olleen kuvaushetkellä täydellisten, sillä taivas oli erittäin kirkas ja komeetta oli juuri munaisen kivimuodostelman yläpuolella. Neowise on lähimpänä maata 23. heinäkuuta. Tuolloinkin komeetta pysyttelee kuitenkin Maapallosta 103 miljoonan kilometrin päässä.