Onko itsevarmuutesi kateissa? Keskity ensimmäisenä omiin ajatuksiisi

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen vuoksi moni on vältellyt jo pitkään sosiaalisia tilanteita ja kanssakäymistä vieraiden ihmisten kanssa. Tilanne on voinut olla hyvin yksinäinen etenkin sinkkuna eläville ihmisille. Yksin oleminen on voinut saada myös itsevarmuuden laskemaan, mikä voi vaikeuttaa tilannetta myös jatkossa.

Itsevarmuus syntyy omista ajatuksista itseään kohtaan. Omiin ajatuksiin taas vaikuttaa moni asia kuten ulkoinen olemus, terveys, osaaminen ja kokemukset muiden ihmisten kanssa. Muista ihmisistä riippuvaisiin tilanteisiin ei itse pysty täysin vaikuttamaan, mutta omiin ajatuksiin kuitenkin pystyy.

Omaa itsevarmuutta pystyy kohottamaan Healthista-sivuston mukaan ajattelemalla säännöllisesti itsestään hyviä ja positiivisia asioita. Omalle peilikuvalleen kannattaa puhua mukavia asioita vaikka niihin toisinaan olisikin vaikea uskoa.

Hyviä itsetuntoa kohottavia aforismeja omalle peilikuvalle ovat muun muassa seuraavat ajatukset:

1. Kaikki vartalot ovat kauniita2. Olen tarpeeksi3. Minulla on tämä hallussa4. Minä olen minä