Käytetyt kengät myytiin 615 000 dollarilla – syy löytyi ex-omistajasta

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aktiiviuransa vuosia sitten lopettanut Michael Jordan lukeutuu koripallon suuriin eläviin legendoihin. NBA-mestaruuden kuusi kertaa voittaneen ja useita kertoja NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun urheilijan vanhat kengät on nyt myyty ennätyshintaan.

Jordan käytti Christie’s-huutokaupassa myytyjä Nike Air Jordan 1 -koripallokenkiä ystävyysottelussa Italiassa vuonna 1985. Kengät oli varustettu koripalloilijan nimikirjoituksella. Uniikin niistä teki myös pohjaan päätynyt lasinsirpale, joka syntyi Jordanin rikottua korin taustalevyn voimakkaalla donkkauksellaan.

Kenkien myyntihinta kohosi lopulta ennätykselliseen 615 000 dollariin, eli noin 518 000 euroon. Michael Jordanille kuuluneiden kenkien aikaisempi, niin ikään tänä vuonna rikki mennyt huutokauppaennätys oli 560 000 dollaria.