Google Maps uudistuu – tältä se näyttää jatkossa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu karttapalvelu Google Maps tulee kokemaan muutoksia. Karttojen luvataan olevan lähipäivistä alkaen entistä värikkäämpiä ja yksityiskohtaisempia.

Karttojen väritys tulee vastaamaan entistä enemmän alueiden todellista väriä etenkin luontoalueissa. Karttojen värien määrittelyssä käytetään hyväksi uudenlaista algoritmia, joka analysoi sateliittikuvia ja määrittelee värimaailman niiden perusteella. Jatkossa esimerkiksi tiheät metsät erottuvat kartasta tummanvihreinä, nurmikentät vaalean vihreinä ja jäätiköt valkoisina.

Myös kaupunkiympäristöjen kartat tulevat uudistumaan. Jatkossa esimerkiksi kadut tulevat näkymään yksityiskohtaisemmin, ja niistä voidaan erottaa esimerkiksi jalkakäytävät ja suojatiet. Tavoitteena on tehdä vilkkaissa kaupungeissa suunnistamisesta turvallisempaa erityisesti kävelijöille, pyöräilijöille ja sähköpotkulautailijoille.

Kaupunkikarttojen lähikuukausina saapuva uudistus koskee ensin Lontoota, New Yorkia ja San Franciscoa. Yhtiön tarkoituksena on kuitenkin parantaa myöhemmin myös muiden suurkaupunkien karttoja.