Vauvan sukupuolen paljastaminen aiheutti valtavan maastopalon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian El Doradossa riehuu parhaillaan yli 2 800 hehtaarin alueelle levittynyt maastopalo. Tulipalon uskotaan saaneen alkunsa juhlista, joissa paljastettiin perheen tulevan lapsen sukupuoli. Kalifornian viranomaisten mukaan maastopalo sai alkunsa lauantaina 5. syyskuuta El Dorado Ranch Parkissa.

Sen kerrotaan syntyneen savua tuottavasta pyroteknisestä laitteesta, jota käytettiin niin kutsutussa gender reveal party -juhlassa. Palo levisi The Guardian -lehden mukaan nopeasti kuivan maaston ja sääolosuhteiden ansiosta.

Etenkin Yhdysvalloissa suosituissa gender reveal party -juhlissa syntymättömän vauvan sukupuoli paljastetaan usein suurieleisellä tavalla. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun juhlissa on nähty aineellista tuhoa aiheuttaneita ja jopa ihmisuhreja vaatineita onnettomuuksia. Esimerkiksi lokakuussa 2019 Yhdysvaltojen Iowassa kuoli nainen väripulverin lennättämiseen tarkoitetun kotitekoisen räjähteen ansiosta.