Jope Ruonansuulle muistokonsertti Lahdessa: ”Aatteleppa Jope”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin syöpään menehtyneen rakastetun kansantaiteilija Jope Ruonansuun muistolle järjestetään 19. syyskuuta Aatteleppa Jope -muistokonsertti Lahdessa. Konsertti järjestetään Suomen Moottoripyörämuseon yhteydessä sijaitsevan Ace Cafe Lahden motoristi & rock -henkisissä tiloissa. Muistokonsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Jope Ruonansuun perheelle.

Konsertissa esiintyy joukko kotimaisia musiikkitähtiä, joiden joukossa lavalle nousevat Saku Kuosmanen, Danny & LAV, Saku Kuosmanen, Jukka Laaksonen, Juha Laitila, Lumos Kvartetti, Mr. Lordi & Amen, Pietarinkadun Oilers Band, Remu Plays Hurriganes feat. Dimitri Keiski, Jore Marjaranta, Vicky Rosti, Klaus Thomasson, Ile Vainio ja Mato Valtonen. Konsertin juontavat Miia Nuutila ja Jarkko Tamminen.

– Tämä on vähintä, mitä me Jopen ystävät voimme yhdessä tehdä Jopen perheen hyväksi. Jopen työthän loppuivat silloin, kun Jope pari vuotta sitten vakavasti sairastui. Viimeiseen asti hän kuitenkin jaksoi huolehtia perheensä henkisestä ja taloudellisesta hyvinvoinnista, tapahtuman järjestelyistä vastaava Riku Routo kertoo.

Rakastetun kansantaiteilijan, muusikon, koomikon, imitaattorin ja näyttelijän, Jope Ruonansuun elämä päättyi 18. heinäkuuta 2020 Heinolassa. Jorma ”Jope” Ruonasuu oli syntynyt 15. huhtikuuta 1964 Kemissä. Hän oli kuollessaan vain 56-vuotias. Ruonansuu avioitui vaimonsa Marin kanssa juhannuksena vuonna 2011 Heinolassa. Perheeseen kuuluu 10-vuotias poika ja 4-vuotias tytär sekä kaksi jo aikuista tytärtä.

Koko kansan tietoisuuteen Jope Ruonansuu nousi esiinnyttyään Klaus Thomassonin suositussa Klaustrofobia-nimisessä tv-ohjelmassa 1983. Esiintyvät taiteilijat ry valitsi Jope Ruonansuun Vuoden Viihdetaiteilijaksi vuosina 1998 ja 2001. Huumori-Emman hän vastaanotti vuonna 1996 ja parhaaksi esiintyjäksi hänet valittiin Emma Gaalassa keväällä 2010. Uransa aikana Jope Ruonansuu levytti yli 20 albumia, joista ensimmäinen ”Matkiva kulkuri” julkaistiin vuonna 1988 ja viimeisin ”Biisinmurtajat” vuonna 2016. Albumeista 15 on myynyt kultaa ja kahdeksan platinaa.