Tullin nolo moka: Julisti takavarikoineensa AirPod-väärennöksiä – olivatkin jotain täysin muuta

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen tullilaitos ilmoitti taannoin takavarikoineensa suuren erän väärennettyjä Applen AirPod -kuulokkeita. Ainoa ongelma oli se, etteivät kuulokkeet olleet niiden AirPodeja muistuttavasta ulkomuodosta huolimatta väärennettyjä.

Tullilaitos ilmoitti takavarikoineensa New Yorkin JFK:n lentoasemalta 2 000 väärennettyä AirPodia. Tullin mukaan todellisten tuotteiden arvo olisi ollut 398 000 dollaria. Moni twiitin nähnyt huomasi kuitenkin nopeasti, että takavarikoidut laatikot kuuluivat selkeästi todellisille OnePlus -nappikuulokkeille.

Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos on sittemmin kertonut asiantuntijansa päätelleen, että takavarikoidut kuulokkeet rikkoivat Applen tavaramerkkiä. Samankaltaisia kuulokkeita on kuitenkin nähty Applen lisäksi monien muiden teknologia-alan yhtiöiden valmistamina. OnePlus vastasi tullin julkaisuun humoristisella twiitillä, jossa se pyysi kuulokkeitaan takaisin.