Miljoonien muuttolintujen massakuolema ihmetyttää: ”Tämä on erittäin pelottavaa”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Mexicon osavaltiossa on ihmetelty huolestuttavaa ilmiötä. Muuttolintujen kerrotaan käyttäytyneen oudosti ja kärsineen massakuolemista eri puolilla osavaltiota.

Lauantaina New Mexico State Universityn kampukselle putosi lähes 300 kuollutta muuttolintua. Samalaisia raportteja on elokuusta alkaen myös muissa osissa New Mexicoa. Paikalliset ovat myös kertoneet muuttolintujen käyttäytyneen oudon laiskasti ja uneliaasti.

– Tämä on erittäin pelottavaa. Emme ole koskaan nähneet vastaavaa. Menetämme satoja tuhansia, jopa miljoonia muuttolintuja, New Mexicon yliopiston professori Martha Desmond kuvaili Las Cruces Sun-News -lehden mukaan.

Outo käytös ja massakuolemat vaikuttavat koskevan vain muuttolintuja New Mexicon paikallisten lajien sijaan. Tutkijat ovat epäilleet oudon ilmiön selittyvän Yhdysvaltojen länsiosissa parhaillaan riehuvilla maastopaloilla ja New Mexicoa vaivanneilla erittäin kuivilla olosuhteilla.