Oscar-gaala luopuu kertakäyttöisistä muovipulloista Joaquin Phoenixin ansiosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Joaquin Phoenix on pitkän linjan vegaani ja eläinten oikeuksien puolustaja. Hän vaati taannoin Golden Globes -gaalaan vegaanisen aterian tarjottavaksi kaikille juhlavieraille. Esityksestä innostuneena myös Oscar-gaala muuttaa jatkossa tarjoiluaan kasvispainotteiseksi ja luopunut muovipullojen käytöstä tulevissa gaaloissaan. Seuraava Oscar-gaala on määrä järjestää alkuvuodesta 2021.

Oscar-gaalaa järjestävä elokuva-akatemia tiedotti, että se haluaa ottaa ympäristöasiat huomioon tapahtuman järjestämisessä, Daily Mail uutisoi. Joaquin Phoenix on syönyt vegaanista ruokaa kolmevuotiaasta asti. Äsken mies osallistui näyttävästi Jane Fondan järjestämään ilmastomielenosoitukseen.

Joaquin Phoenix kertoi aiemmin käyttävänsä tämän vuoden gaalakaudella yhtä ja samaa Stella McCartneyn suunnittelemaa pukua. Mies ei halua kannustaa ihmisiä kulutushysteriaan edes muodin nimissä. Eläinjärjestö PETA on ojensi äskettäin Joaquin Phoenixille vuoden 2019 Person of the Year -palkinnon.