Transfobiasta syytetty J.K. Rowling yllätti kirjallaan – naiseksi pukeutunut mies murhaa naisia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Harry Potter -sarjan luojana tunnettu kirjailija J.K. Rowling on toistuvasti ollut median valokeilassa transfobisten näkemysten ja kommenttiensa vuoksi. Nyt nainen julkaisi uuden romaanin, jonka teema tuntuu vahvistavan sitä, että nainen on transfobinen.

J.K. Rowlingin uusi teos Troubled Blood käsittelee avoimeksi jäänyttä vuonna 1974 tapahtunutta murhaa, jossa nainen katosi. Epäilty tekijä on naiseksi pukeutuva mies, Dennis Creed, jota kuvaillaan transvestiitiksi sarjamurhaajaksi. Dennis Creed on pääosin tyytyväinen omaan syntymässä määritettyyn sukupuoleensa, mutta haluaa kuitenkin toisinaan pukeutua naiseksi.

Vanity Fair -sivuston mukaan kriitikot ihmettelevät suuresti sitä, minkä vuoksi transfobiasta hyvin julkisesti syytetty nainen on päättänyt kirjoittaa teoksen, jonka viesti on se, että mekkoon pukeutuneeseen mieheen ei voi luottaa. Monien mielestä kirjailija tuntuu uuden teoksensa myötä perustelevan omia transfobisia näkemyksiään luomalla vaarallisen kuvan teoksessaan naisiksi pukeutuvista miehistä ja myös transsukupuolisista.