Tutkimus: Sähkölaitteiden säteily aiheuttaa hyönteisten joukkokuolemia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa on innostuttu pelastamaan pörriäisiä rakentamalla hyönteishotelleja, välttämällä ruohon leikkausta, perustamalla niittyjä, tuhoamalla vieraslajeja ja kieltämällä myrkkyjen käyttöä. Saksalainen tutkimus on nyt selvittänyt, että sähkölaitteiden magneettinen säteily aiheuttaa hyönteisten massakuolemia.

Saksan luonnonsuojeluliiton mukaan ympäristömyrkyt ja luonnon tuhoutuminen ovat syynä hyönteiskantojen romahtamiseen. Samalla kuitenkin katseet kiinnittyvät sähkömagneettiseen säteilyyn, mikä sekoittaa hyönteisiä yllättävän paljon. Niiden geeniperimä muuttuu, vuorokausirytmi häiriintyy ja suunnistustaidot heikkenevät.

Tutkimustiedot koottiin yhteensä 190 tutkimuksesta. Niistä 72 todistettiin, että matkapuhelinten ja matkapuhelinmastojen tuottama säteily vaikuttaa tuhoisasti kärpäsiin ja mehiläisiin. Ilman pölyttäjiä ihmiskunnalla ei ole ruokaa.