Kanye West ei enää julkaise musiikkia – odottaa levytyssopimuksen päättymistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanye Westin fanit saattavat joutua odottamaan tähden uutta musiikkia jonkin aikaa. Räppäri ilmoitti Twitterissä, ettei aio julkaista uutta materiaalia ennen nykyisten levytyssopimusten päättymistä.

Kanye Westin mukaan uutta musiikkia ei kuulla häneltä ennen kuin tähti on vapautettu sopimuksestaan Sony ja Universal -yhtiöiden kanssa. Hän kuvaili musiikkiteollisuutta ja NBA-koripallosarjaa moderneiksi orjalaivoiksi ja itseään puolestaan uudeksi Moosekseksi. Tähden heinäkuussa julkaistavaksi alun perin luvattu Donda-albumi tulee siis todennäköisesti siirtymään hamaan tulevaisuuteen.

Kanye nosti viime vuoden tammikuussa oikeustoimet Sonyn alla toimivaa EMIä vastaan, vaatien vapautusta vuonna 2003 tekemästään sopimuksesta. EMI puolestaan nosti tähteä vastaan kanteen, jossa yhtiö syytti häntä sopimusvelvoitteiden rikkomisesta. Kiista sovittiin myöhemmin tämän vuoden tammikuussa, uutisoi NME.