Tehdas puhdisti ja myi käytettyjä kondomeita – poliisi tutkii parhaillaan laajuutta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka kierrättäminen kannattaa, toivoisi harva todennäköisesti ehkäisyvälineidensä olevan valmiiksi käytettyjä. Vietnamissa paljastuneessa rikollisessa toiminnassa kondomeja kierrätettiin uudelleen myytäviksi.

Vietnamin viranomaiset ratsasivat laulantaina Tan Uyenissa sijaitsevan tehtaan. Laitoksessa käytettyjä kondomeja pestiin, kuivattiin ja lajiltetiin uudelleen myytäviksi. Poliisin kerrotaan löytäneen rakennuksesta tuhansia puhdistettuja kondomeita, jotka oli tarkoitus myydä eteenpäin pahaa-aavistamattomille kuluttajille.

Newsweek-lehden mukaan paikalliset viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta. Kondomeja ei tulisi uudelleen niihin liittyvien terveysriskien ja niiden tarjoaman suojan heikkenemisen vuoksi. Tästäkin huolimatta Yhdysvaltojen tautikeskus joutui joitain vuosia takaperin muistuttamaan ihmisiä kondomien uudelleenkäytön riskeistä Twitterissä.