Matkustusrajoitukset tulivat jälleen voimaan – näistä maista pääsy Suomeen kielletty

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen hallitus päätti viime viikolla palauttaa matkustusrajoitukset voimaan koronatilanteen vuoksi. Rajoitukset ovat voimassa Viron, Ruotsin, Saksan, Norjan, Islannin ja Slovakian välisessä liikenteessä. Maista ei saa enää tulla vapaa-ajan matkalle Suomeen.

Sen sijaan Hollannista, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Itävallasta, Kreikasta, Luxemburgista, Maltalta, Portugalista, Ranskasta, Sloveniasta, Sveitsistä, Tanskasta, Tshekeistä ja Unkarista saa tulla maahan ainoastaan välttämättömästä syystä kuten aiemminkin. Kaikista maista on mahdollista tulla Suomeen työmatkalle, mutta maahantulijoille suositellaan kahden viikon pituista karanteenia.

Osa rajoituksista poistui viikko sitten. Näistä maista saa matkustaa vapaasti: Latvia, Liettua, Liechtenstein, Puola, Kypros, San Marino ja Vatikaani. Euroopan ulkopuolelta rajoituksetta pääsevät matkustamaan Etelä-Korean, Japanin, Ruandan, Thaimaan, Uruguayn ja Uuden-Seelannin asukkaat. Yleinen ohjeistus kuitenkin on, että kaikkea ylimääräistä matkustamista tulisi välttää.