Maailman vahvimmat passit listattiin – Suomi edelleen kärkijoukossa

Matkailu · Tim Isokivi

Vaikka koronakriisi on rajoittanut matkailua merkittävästi, lukeutuu Suomen passi edelleen maailman vahvimpiin. Tämä käy ilmi The Passport Index -sivustolta.

Passport Index arvioi 193 YK:n valtion passit sen perusteella, kuinka moneen maahan niillä on mahdollista matkustaa ilman erillistä viisumia. Tuoreen vahvimpien passien listauksen ensimmäisellä sijalla on Uusi-Seelanti, jonka passilla pääsee tällä hetkellä viisumivapaasti tai saapmuisviisumin kera 129 maahan. Kyseessä on tällä hetkellä ainoa passi, jolla pääsee vapaasti niin moneen maahan.

Suomi on parhaillaan rankattu kolmanneksi vahvimpien passien joukkoon Ruotsin, Ranskan, Italian, Belgian ja Espanjan kanssa. Kaikkien kyseisten maiden passilla pääsee matkustamaan viisumivapaasti tai saapumisviisumin kera 127 maahan.

Vielä viime vuonna Suomi oli Passport Indexin listan toisella sijalla, ja maamme passi kelpasi joko sellaisenaan tai pelkän saapumisviisumin kera 172 maahan. Matkustamista on kuitenkin rajoitettu eri puolilla maailmaa koronatilanteen vuoksi.