Muista työergonomia myös etänä – kotitoimisto kuntoon näillä vinkeillä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vääränlainen työasento voi aiheuttaa päänsärkyä, kolotuksia ja puutumisia. Oikeanlaisessa työasennossa tulee muuttaa tuolin ja näytön korkeutta siten, että kädet ovat 90 asteen kulmassa ja katse on suoraan eteenpäin.

Netissä on myytävänä runsaasti yritysten ja yksityishenkilöiden toimistokalusteita. Kalusteita kannattaa kierrättää, sillä ne ovat usein käyttökelpoisia vuosikymmenten ajan. Yksi toimistokalusteita myyvistä tahoista on Kiertonet.fi, jossa järjestetään elokuun aikana avoin toimistokalusteiden huutokauppa.

Näppäimistön tulee sijaita heti sormien alla ja hiiri sen vieressä. Hiirtä liikutetaan koko kädellä – ei pelkästään ranteella. Puhelinta on paras käyttää headsetin avulla. Työpisteellä on tärkeää liikkua ja venytellä vartin välein, ja vähintään tunnin välein on noustava kokonaan ylös.