Suuri muutos USA:n vaaliväittelyyn – mikrofoni kiinni toisen puheenvuoron ajaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentinvaalit järjestetään 3. marraaskuuta, ja pääehdokkaat Donald Trump ja Joe Biden ovat ottaneet loppukirin kampanjoinnissaan. Miesten aiempaa televisioitua vaaliväittelyä kuvailtiin kaaokseksi, koska ehdokkaat keskeyttelivät toisiaan – Trump etunenässä. Väittely on taitolaji ja puheviestinnän muoto, jossa ei kuitenkaan ole tarkoituksena puhua toisen puheenvuoron päälle.

Koska aiempi televisioväittely ei ole onnistunut ilman keskeytyksiä, ovat väittelyn järjestäjät päättäneet ottaa uuden keinon käyttöön. He sammuttavat vastaehdokkaan mikrofonin toisen puheenvuoron ajaksi. Näin järjestäjä takaa, että puheenvuoroa ei keskeytetä toisen ehdokkaan ylipuhumisella, Forbes uutisoi. Toimenpide on harvinainen, mutta ilmeisen pakollinen väittelyssä olevien ehdokkaiden eripuraisuuden vuoksi.

Kyseessä on viimeinen televisioon suorana kuvattu väittely ja se järjestetään Belmontin yliopistossa Tennesseen Nashvillessä torstaina. Yksi väittelyn mielenkiintoisimmista aiheista on ilmastonmuutos sekä koronapandemia, kansallinen turvallisuus ja Yhdysvalloissa asuvien perheiden elämä. Vaaleista odotetaan tulevan ennennäkemättömän tiukka ja tasaväkinen, jolloin rehellinen äänten laskenta ja demokratian toteutuminen nousevat entistäkin arvokkaampaan asemaan.