Nopeimman tuotantoauton ennätys rikki – SCC Tuarata saavutti yli 500 km/h

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autovalmistaja SSC North America on rikkonut tuoreella mallillaan tuotantoautojen nopeusennätyksen. Ennätys rikottiin moottoritiellä Yhdysvaltojen Nevadassa Las Vegasin ulkopuolella.

SSC Tuarata saavutti 508,73 kilometrin tuntivauhdin keskinopeuden koeajossa, jossa kilpa-autoilija Oliver Webb ajoi 11 kilometrin matkan kahteen suuntaan. Tuarata julistettiin ensimmäiseksi yli 500 kilometrin tuntinopeuden ylittäneeksi tuotantoautoksi. Paikoitellen auto saavutti jopa 523,93 kilometrin tuntivauhdin, rikkoen myös korkeimman julkisella tiellä saavutetun nopeuden ennätyksen.

SCC Tuarata syrjäytti nopeudellaan muun muassa Bugatti Chironin, jolla saavutettiin viime vuonna 490 kilometrin tuntinopeus. Maailman nopeimman tuotantoauton ennätys kuului SCC North Americalle myös vuonna 2007, jolloin ennätyksen rikkoi yhtiön Ultimate Aero -auto. Yhtiön suunnitelmissa on valmistaa myyntiin yhteensä 100 SCC Tuarata -autoa.

 

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.