Norjalaisministeri pahoitteli: ”Vuosi 2020 kestää tunnin pidempään”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2020 on ollut monille sen verran raskas, että vuoden jatkuminen yhdelläkin lisätunnilla saattaa kuulostaa kamalalta ajatukselta. Nyt Norjan kauppa- ja teollisuusministeri on pahoitellut vuoden jatkumisesta tunnin pidempään talviaikaan siirtymisen vuoksi.

Kuten Suomessakin, siirretään Norjassa varhain sunnuntaiaamusta 25. lokakuuta kelloja tunnin taaksepäin. Paikallinen ministeri Iselin Nybo pahoitteli asiaa kansalaisille humoristiseen sävyyn. Hän tosin kehotti katsomaan asian kirjaimellisesti valoisampaa puolta, sillä myös aurinko nousee kellojen siirtelyn ansiosta aikaisemmin.

– Ministerinä pahoittelen sitä, että vuosi 2020 kestää tunnin pidempään. Tämä on ollut monille jo erittäin haastava vuosi, Nybo kuvaili Norjan NTB-uutistoimistolle.

Kellojen siirtely jakaa jyrkästi mielipiteitä, ja asiaa on puitu jopa EU:n komissiossa ja parlamentissa. Suomessa kelloja alettiin siirtämään vuonna 1981.