Assassin’s Creed -suosikkipelien pohjalta työstetään Netflix-sarjaa

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositussa Assassin’s Creed -pelisarjassa seurataan maailmanlaajuista salaliittoa vastaan taistelevia salamurhaajia historian eri aikakausina. Nyt pelien pohjalta ollaan työstämässä televisiosarjaa.

Assassin’s Creed -televisiosarjan takana ovat suoratoistopalvelu Netflix ja peliyhtiö Ubisoft. Netflixin varatoimitusjohtaja Peter Friedlander kuvail itulevaa sarjaa eeppiseksi, genrerajoja rikkovaksi ja näytellyksi televisioversioksi menestyksekkäästä pelisarjasta. Sarjasta tarjottiin jo hiukan esimakua Twitterissä lyhyen videon muodossa.

Sarjalle etsitään vasta parhaillaan showrunneria, eikä siitä ole paljastettu julkisuuteen vielä tarkempia yksityiskohtia. Ensimmäinen Assassin’s Creed ilmestyi vuonna 2007, ja pelisarjan lukuisia osia on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä 155 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2016 ensi-iltansa sai Michael Fassbenderin tähdittämä Assassin’s Creed -elokuva.