Uskomaton näky! Muurahainen imee peräpään täyteen hunajaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmassa on 12.000 muurahaislajia. Suomessa niistä asuu noin 60. Valitettavasti maassamme ei kuitenkaan pääse näkemään niin sanottuja hunajamuurahaisia, jotka imevät itsensä pullolleen makeaa nestettä.

Kaivoimme arkistoista esiin videon, jolla näytetään hunajaa imevä muurahainen. Videolla nähdään, kuinka muurahaisen peräpää paisuu makeasta liemestä läpinäkyväksi ja meripihkaa muistuttavaksi palloksi. Hunajamuurahaiset ovat eksoottisia hyönteisiä, jotka ovat sopeutuneet autiomaiseen ilmastoon.

Lajia on olemassa Pohjois-Amerikassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Ne kuljettavat hunajapallon pesään ja jakavat makeaa nestettä muille muurahaisille. Toisin sanoen ne ovat tavallaan eläviä ruokakaappeja.