Tänään ylistetään punapäitä – teemapäivä kannustaa rakastamaan punaisia hiuksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tänään vietetään kansainvälistä Rakasta punaisia hiuksiasi -päivää. Punapäitä on pidetty perinteisesti intohimoisiksi ja määrätietoisiksi, koska sävy on yksi yhteen voimakkaan tulen ja rakkauden kanssa. Ihmiset saattavat värjätä hiuksensa punaiseksi, mutta osa on punapäitä luonnostaan. Ja tänään on lupa ylistää molempia.

Muinaisten viikinkien on kerrottu olleen punahiuksisia ja he myös olivat niitä henkilöitä, jotka veivät punaisen hiusten pigmentin mukanaan Irlantiin. Nykyisin apilanlehtimaa tunnetaan juurikin pisamoilla varustetuista punapäistään. Joskus punapäitä on puolestaan pidetty noitina.

Kleopatran on joidenkin tutkimusten mukaan oletettu olevan punahiuksinen. Punaisen värisävyjä voi olla monia, joista luonnollisimmat ovat mansikkablondin ja porkkanan sävyjen välimaastossa. Tänään vietettävänä punapäiden päivänä saavat loistaa kaikki näiden värisävyjen eri muodot niin aitoina kuin keinotekoisina. Päivää vietetään hashtagilla #LoveYourRedHairDay.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

#LoveYourRedHairDay ❤️

Henkilön D.Anderson (@darrinanderson_) jakama julkaisu

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Its NATIONAL #loveyourredhairday #loveagingerday 👩‍🦰👨‍🦰👩‍🦰👨‍🦰 Let's celebrate the 2%, the anomaly, the mutant gene…. #MC1R ❤ Shelby || Class of 2022 @shelby_rommel Model for my #projectmc1r I hope to be able to photograph more of these beautiful subjects over the coming months during my slower season. Those that know me know how crazy these last months have been. 😉 I have a new instagram that will showcase the subjects of my project @project_mc1r I hope to be adding to this account very soon. Please follow me! 🙏 #evetavernephotography #evetaverneSENIORS #evetaverneMODELS #seniorstyleguide #seniorinspire #modernsenior #modernteenstyle #thetwelfthyear #seniormuse #inspiringteensmagazine #senioryearmagazine #uticanyphotographer #cnyphotographer #thesavvyseniors #theseniorwave #portraitpage #gramkilla #moodyports #gramslayers #theportraitpr0ject #seniorstylecollection #uticany #nationalredheadday

Henkilön Eve || Senior Photographer (@evetaverne) jakama julkaisu

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Today is ‘love your red hair day’. Held every 5th November I think as a nod to Guy Fawkes – one of the devious red heads. Throughout history artists from Botticelli to Titan (whose name became synonymous to red headed beauties) have used the symbolism of red hair to communicate sensuality, courage, otherness and deviousness for centuries. Whether attributes are ‘good’ or ‘bad’ often depended on gender and class. In Renaissance times red hair was used to depict sinners and saints and no one in between. Mary Magdalene’s flaming red hair simultaneously embodies her sensuality and virtue, whilst in a man red hair often depicts traitors and delinquents (Judas Iscariot), although Jesus is often depicted with red hair symbolic of moral purity. #casa Mondella #loveyourredhairday #beautifulredhead #mostbeautifulwomenintheuffizi#arthistory #uffizigallery #titan #titanred #italian #italyonline

Henkilön Casa Mondella (@casamondella) jakama julkaisu