Kaksivuotias harmitteli sadetta: ”Ihan paska keli”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Taaperot alkavat matkimaan muilta ihmisiltä kuulemiaan sanoja ja sanontoja oppiessaan puhumaan. Puheen kehittyessä lapset kuuntelevatkin vanhempiaan ja sisaruksiaan tarkasti ja oppivat yleensä näin toistamaan myös hieman ikävämpiä sanoja.

Kirosanat tuntuvat jostain syystä tarttuvan erityisen helposti lasten sanavarastoon. Nyt eräs perheenisä on kuvannut huvittavalle videolle tilanteen, jossa hän kuuli pienen kaksivuotiaan tyttärensä käyttävän huonosta säästä ilmausta, joka on päivänselvästi aikuisilta kuultu.

Videolla nähdään miten isä ehdottaa tyttärelleen, että he lähtisivät ulos leikkimään. Seitsemän päivää kestäneen sadejakson vuoksi säätä on ehditty manaamaan useaan otteeseen, minkä vuoksi tytärkin oli oppinut luonnehtimaan säätä uudella tavalla. ”Ihan paska keli. Ulkona sataa”, tytär tokaisi isälleen.