Vihdoinkin! Etelä-Suomeen sataa lunta loppuviikosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelä-Suomessa oli muutama luminen päivä viime talvena, muuten sää jatkui lokakuisen harmaana ja sateisena kuuden kuukauden ajan. Moni toivoo paksua lumipeitettä talveksi, jotta maisema muuttuu valoisemmaksi ja talviurheilulajeja voisi harrastaa helpommin.

– Viikon alkupuolisko on lauha. Tuulet voimistuvat ajoittain myrskypuuskiksi, torstaina jopa myrskyksi asti. Loppuviikolla sää viilenee rajusti. Lunta voi tulla paikoin jopa 20 senttimetriä. Myös etelään ennustetaan reiluja lumisateita, sanoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Rinteen mukaan keskiviikkona sateet tulevat lumena vain Kilpisjärven tienoilla, jossa voi sataa lunta yli 10 senttimetriä. Torstaina Etelä-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla osa sateista tulee lumena, lunta sataa paikoin jopa lähes 20 senttimetriä. Talvirenkaiden vaihtamisen aika on viimeistään nyt.

– Perjantaina lumisateita leviää laajemminkin maan etelä- ja keskiosaan, perjantaina saatetaan etelässäkin saada maa valkoiseksi. Lunta tulee tämän hetken ennusteen mukaan etelässäkin paikoin 5–15 senttimetriä, eniten sisämaassa. Idässä lunta voi sataa paikoin jopa 20 senttimetriä.