Donald Trumpia ei kutsuttu Yksin kotona 2 -elokuvaan – kiristi roolin itselleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Macaulay Culkinin roolittama Yksin kotona -elokuvat sijoittuvat jouluun. Elokuvasarjan toisessa osassa nähdään Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump silloisessa kiinteistömogulin roolissaan. Hän neuvoo pääosan Kevin-pikkupojalle tietä New Yorkin Plaza -hotellissa.

Liikemies ja parhaillaan Yhdysvaltojen presidenttinä työskentelevä Donald Trump omisti tuolloin Plaza-hotellin ja uhkasi, että mikäli hän ei saisi roolia vuoden 1992 elokuvasta, eväisi hän kuvausryhmän luvan filmatisointiin. Ohjaaja Chris Columbus kertoo Insider-lehdelle, että ihmiset kuitenkin ihastuivat Donald Trumpin mukana olemiseen, joten hänen esiintymisensä cameo-roolissa päätettiin jättää elokuvan lopulliseen versioon.

Donald Trump on tehnyt muitakin elokuvien cameo-rooleja jouluisen elokuvan lisäksi. Kanadalainen televisioyhtiä CBC on kertonut editoineensa Yksin kotona 2 -elokuvaa vuonna 2014. Nykyisen amerikkalaispresidentti Donald Trumpin kohtaus on poistettu. Televisiokanavan mukaan päätös syntyi jo ennen presidentinvaaleja, koska Trumpin rooli ei ole oleellinen.