Oulun kaupunginvaltuutetun videosta rikostutkinta – epäillään laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun kaupunginvaltuuston kokous kärjistyivät rumaksi riitelyksi 9. marraskuuta ja asiasta on tehty rikosilmoituksia. Kokoukseen kulkuun liittyen poliisille on ilmoitettu, että kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kielenkäytön perusteella on syytä epäillä laitonta uhkausta ja kunnianloukkausta.

Kokouksessa äidyttiin huutelemaan kirosanoja ja rasistisia kommentteja maahanmuuttopoliittisen keskustelun aikana. Sen sijaan rikosilmoitukset on tehty Lokan oman videolähetyksen välityksellä tapahtuneista sananvaihdoista.

– Esitutkinnan alkuvaiheessa on ilmennyt, että ilmoitettujen rikosten ei epäillä tapahtuneen varsinaisessa kokoustilanteessa, joka käytiin Teams-yhteyden välityksellä ja joka välitettiin Oulun kaupungin www-sivuilla yleisön nähtäville, vaan kokouksen aikana Lokan oman videolähetyksen välityksellä, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.