Tässä on Björkin ensimmäinen levytys – upea ääni jo vuonna 1976

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Islantilainen laulaja-lauluntekijä Björk aloitti laulu-uransa virallisesti vuonna 1977. Hän oli tällöin 12-vuotias. Kaivoimme netistä hänen ensilevytyksensä vuodelta 1976, mikä osoittaa naisen kyvyt jo virallista uraa aiemmin. Hän levytti tuolloin kappaleen I Love to Love.

Björk Guðmundsdóttir, eli Björk haki esiintymisvarmuutta ja kokemusta monessa eri yhtyeessä ennen 90-luvun soolouraa ja läpimurtoa. Joidenkin arvioiden mukaan hänen on laskettu myyneen urallaan 40 miljoonaa äänitettä. Ensimmäinen kappale oli kuitenkin Tina Charlesin alunperin tunnetuksi tekemä discokappale.

Björkin oli määrä esiintyä kesällä Hartwall Arenalla, mutta konsertti siirrettiin koronaviruksen vuoksi 10. kesäkuuta 2021. Björk Orchestral Tour -kiertue niputtaa yhteen naisen aiempaa tuotantoa.