Mad Max -näyttelijä kuoli 73-vuotiaana – tämän roolin muistavat lähes kaikki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahta eri Mad Max -elokuvien pahista 1970- ja 2010 -luvuilla esittänyt näyttelijä Hugh Keays-Byrne on kuollut. Tähti muistetaan Mad Max -elokuvien ohella pitkästä urasta Australian elokuva- ja televisioteollisuudessa.

Hugh Keays-Byrne kuoli sairaalassa 73-vuotiaana. Uutisen paljasti näyttelijän ystävä, ohjaaja Brian Trenchard-Smith. Hänen mukaansa Keays-Byrne oli aina muita auttava ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta välittänyt ihminen, uutisoi Deadline.

Intiassa syntynyt Hugh Keays-Byrne aloitti näyttelijänuransa Iso-Britanniassa Royal Shakespeare Companyn lavalla. Näyttelijän elokuvaura alkoi hänen muutettuaan Australiaan, jossa nuori ohjaaja George Miller kiinnitti hänet Mad Max -elokuvan väkivaltaisen moottoripyöräjengin Toecutter-nimisen johtajan rooliin. Tähden viimeiseksi jääneessä Mad Max: Fury Road -elokuvassa hän näytteli jälleen pahista, tällä kertaa groteskin maskiin sonnustatunutta Immortan Joea.