Trump syytti valtiosihteerin veljeä maanpetoksesta – valtiosihteerillä ei ole veljeä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Presidentti Donald Trump uskoo joutuneensa vaalivilpin uhriksi. Hänen mukaansa Georgian osavaltiossa on huijattu vaaleissa ja hän on haukkunut kovasanaisesti Georgian osavaltion valtiosihteeri Brad Raffensbergeriä eroamaan. Trumpin puheet ovat lietsoneet kansaa.

Valtiosihteeri on joutunut toistuvasti vakavan häirinnän kohteeksi. Nyt Donald Trump on syyttänyt Brad Raffensbergeriä maanpetoksesta, koska presidentin mukaan miehen veli työskentelee Kiinalle Huawei-yrityksen palveluksessa. Brad Raffensbergerillä ei ole veljeä, vaikkakin Huawein palveluksessa on saman sukunimen omaava mies.

Vaalitoimitsijat eivät ole havainneet Georgiassa tai muissa osavaltioissa mainittavia virheitä tai vilppejä. Twitter on merkannut kaikki Donald Trumpin julkaisut vaalivilpeistä valheelliseksi.