Wipeout-osallistuja menehtyi kuvauksissa – oli juuri suoriutunut haastavasta esteradasta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin nähdyssä Wipeout-ohjelmassa osallistujat kilpailijat ottavat mittaa toisistaan haastavilla esteradoilla. Taannoin sarjan TBS-kanavalla esitettävän Yhdysvaltalaisen version kuvauksissa tapahtui tragedia kilpailijan kuoltua.

Kolmissakymmenissä oleva mies oli juuri läpäissyt Los Angelesissa kuvattavan ohjelman esteradan, kun hän alkoi tuntea kipua rinnassaan. Paikalle hälytettiin ensihoitajat ja pian kilpailija kiidätettiin sairaalahoitoon. TMZ-sivuston mukaan hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Wipeout-sarjan osallistujien täytyy läpäistä terveystarkastus ennen kilpailuun osallistumista. Lisäksi kuvauspaikalla päivystää kaksi ensihoitajaa, turvallisuudesta vastaava tuottaja ja ensihoidon koordinaattori. TBS-kanava ja Endemol Shine North America -tuotantoyhtiöt ovat sittemmin pahoitelleet tapausta uhrin omaisille ja ilmaisseet heille osanottonsa.