Tokion olympialaiset vaarassa peruuntua toistamiseen – tarjouduttiin järjestämään Floridassa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime vuonna järjestettäväksi suunnitellut Tokion olympialaiset siirtyivät tälle vuodelle koronapandemian vuoksi. Japania parhaillaan koettelevan vakavan kolmannen korona-aallon vuoksi kesäolympialaisten järjestäminen uhkaa kuitenkin siirtyä jälleen.

Tokion olympialaisten ollessa peruutusuhan alla urheilutapahtumalle on ehdotettu uutta, jokseenkin yllättävää sijaintia Yhdysvaltojen Flroidasta. Ehdotuksen esitti olympiakomitealle Floridan talousjohtaja Jimmy Patronis. Hänen mukaansa osavaltio soveltuisi vuoden 2021 olympialaisten järjestämiseen esimerkiksi paikallisten yliopistojen urheilutapahtumapaikkojen, lukuisten hotellien ja hyvin hoidetun liikenneverkoston ansiosta.

Idea on kerännyt kritiikkiä muun muassa ekonomi Victor Mathersonilta, joka kuvaili sitä sekopäiseksi ja ajatusta kokonaisten olympialaisten järjestämisestä Floridassa alle kuuden kuukauden varoitusajalla järjettömäksi. Huffpost-lehden mukaan hän kuvailee ideaa häkellyttävän typeräksi myös koronatilanteen kannalta. Kansainvälinen olympiakomitea on toistaiseksi kommentoinut heinä-elokuussa järjestettäviksi suunniteltujen Tokion kesäolympialaisten peruuntumishuhuja perättömiksi.