Villiruoka nousemassa trendiksi – Lahdessa teemaviikko toukokuussa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ihmiset tekevät paluuta juurilleen ja aitojen asioiden ääreen pinnallisen somekulttuurin väistyttyä. Nyt arvostetaan luontoa, perhettä ja perinteisiä arvoja. Lahdessa järjestetään teemaan sopiva tapahtumaviikko, jossa paneudutaan villiruoan maailmaan.

– Tavoitteena on saada meidät kaikki ymmärtämään suomalaisen luonnon meille tarjoama, koko maailmassa ainutlaatuinen rikkaus; jokamiehen oikeuksilla suoraan puskasta pannuun, aalloilta ateriaksi kerättävä ja ongittava villiruoka. Villiruokaviikko tuo esiin maistatusten kautta erityisesti villiruuan herkullisuuden, tapahtuman pääkordinaattori Jouko Kivimetsä hehkuttaa.

– Helatorstaiviikolla järjestetyn villiruokaviikon tapahtumat nostavat aloitusvuonna esiin turhaan vähätellyt järvikalat, myyttisen, kansalliskalamme hauen ja järkeäkin kasvattavan särjen. Arvonnousua haetaan myös villille vedelle, Suomen huikealle pohjavesiaarteelle. Sen kunnioitus on vasta alullaan. Toisin on villivihannesten laita, mikä on kolmas viikon villiruokanostoista. Niiden arvostuksessa Suomi on maailman johtavia maita.