Pelastuslaitos: Hiihtäjät eivät saa pysäköidä autoaan teiden varsille – estää hätäajon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaunis talvi on saanut ihmiset rientämään hiihtoladuille ympäri Suomea. Toisinaan metsäparkit käyvät ahtaaksi, joten hiihtäjät saattavat pysäköidä autonsa tien sivuun. Lumivallit kaventavat ajoväyliä entisestään.

– Esimerkiksi Tattariharjuntieltä Malmin lentoaseman alueelle johtava tie on hyvin ruuhkaantunut hiihtäjien tienvarteen pysäköimistä ajoneuvoista. Ongelmaa lisää viereiselle lumenkaatopaikalle suuntautuva runsas kuorma-autoliikenne. Tilanne aiheuttaa viivettä hälytyksiin ja vaaratilanteita alueella liikkuville, Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta kerrotaan.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kehottaa ulkoilijoita pysäköimään autonsa muualle kuin kyseisen tien varteen, jotta hälytysajoneuvomme pääsevät kulkemaan viiveettä. Pysäköidyt autot yhdistettynä hälytysajoihin ovat myös vaara alueella liikkuville, kun tie ruuhkautuu autojen määrästä.