Sanna Marin nähdään upealla deep fake -videolla: ”Oppositio ajaa al-Holilla rinnalle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Videoiden avulla on tehty erilaisia huijauksia lähes niin pitkään kuin videoita on tehty, mutta aivan viime vuosina teknologinen kehitys on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Parhaillaan monet alan asiantuntijat varoittavatkin ihmisiä uskomasta videoihin liikaa, sillä parhaillaan nopeasti kehittyvissä niin sanotuissa deep fake -videoissa julkisuudesta tutut ihmiset saadaan puhumaan ja tekemään mitä tahansa.

Nyt eräs ajankohtainen esimerkki deep fake -videosta ihastuttaa sosiaalisessa mediassa. Instagramissa julkaistulla videolla Suomen pääministeri Sanna Marin nähdään Lumikki ja metsästäjä -elokuvan kohtauksessa Kuningatar Ravennan roolissa Charlize Theronin sijaan. Upean videon tekijät toteavat videoon yhteydessä. ”Kun vedät historiallisessa paikassa ensikertalaisena pääministerinä hallitusta halki koronakriisin, ja sitten oppositio ajaa al-Holilla rinnalle ja ohi”.