Brittien pubikulttuuri on vertaansa vailla – kapakka on koko kansan kohtaamispaikka

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronavirus on kurittanut etenkin ravintola-alaa ja moni anniskeluravintola on joutunut syntipukiksi pandemian keskellä. Kunhan pubikulttuuri jälleen herää henkiin, kannattaa ihmisten suunnata Iso-Britanniaan oluelle. Siellä ymmärretään, miten tärkeä merkitys paikallisella kuppilalla on koko yhteisölle.

Suomessa vain harvalla on varaa istua päivittäin rentouttavalla oluella ystäviensä kanssa, koska tuopin hinta saattaa olla lähinnä verotuksen vuoksi tähtitieteellinen. Toista se on maassa, jossa pubikulttuuri on yksi kansan hyvinvoinnin peruspilareista. Ihmiset tapaavat paikallisessa kuppilassa. Pubit ovat nimenomaan koko kansan olohuoneita ja sosiaalisia kohtaamisia varten.

Ihmisten kanssa jutellessa tulee vaihdettua kuulumisia, kerrottua huolista ja ilonaiheista, luotua kontakteja sekä saavutettua rentoa olotilaa. Aina ei tarvitse vetää kännejä, riittää, että juoman voi nauttia ihmisten keskellä kotona kököttämisen sijaan. Ohessa hauska huumorivideo aiheeseen liittyen.

https://www.facebook.com/LADbible/videos/3238637516183416