Eläinlääkärit saivat yllättävän potilaan – krokotiili vatsasta leikattiin pois kenkä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Eläinlääkäriksi haluavin on syytä totutella siihen, etteivät kaikki potilaat ole suinkaan tavanomaisia lemmikki- tai kotieläimiä. Joskus vastaanotoille tuodaan myös hurjempia otuksia, kuten valtavan kokoisia matelijoita.

Yhdysvaltojen Floridassa sijaitsevassa St. Augustine Alligator Farm Zoological Park -eläintarhassa asuva krokotiili oli syönyt kengän, joka oli pudonnut aitaukseen köysirataa ylittävän vierailijan jalasta. Krokotiili oli oksentanut kengän jo kertaalleen ulos, mutta päätyi syömään sen uudelleen. Eläinlääkärien yrityksistä huolimatta matelijaa ei saatu oksentamaan kenkää ulos enää toista kertaa.

150-kiloinen krokotiili päätyi Floridan yliopiston eläinlääketieteen yksikön leikkaussaliin. Ahneen matelijan nielaisema kenkä onnistuttiin lopulta poistamaan sen vatsasta onnistuneesti. Anuket-niminen krokotiili vietti yön lääkärien tarkkailuksi ja pääsi lopulta toipumaan leikkauksesta takaisin eläintarhaan.