Uutuuskirja opastaa matkailuun Suomessa ja lähialueilla – lukemattomasti mahdollisuuksia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomesta pääsee junalla Pietariin, laivalla Baltiaan ja linja-autolla Lappiin. Kotimaan matkailu on nostanut profiiliaan yhä suositummaksi, kun kaukomaiden matkailu on tyssähtänyt lentoliikenteen seisahtuessa koronan aikana. Nyt matkaillaan ekologisesti ja matkasta nauttien.

Matkailutoimittaja Kati Kelolan kirjoittama tietokirja auttaa katsomaan karttaa uusin silmin. Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun sisältää konkreettisia vinkkejä matkailijoille, jotka haluavat muuttaa matkustamistaan aiempaa kestävämmäksi sekä löytää uusia kohteita läheltä, Suomesta ja Euroopasta. Kirja opastaa suunnittelemaan matkoja, jotka tehdään kokonaan tai osittain maata pitkin.

– Kirja inspiroi ja tarjoaa valmiita ideoita kulttuuri-, luonto- ja kaupunkimatkoihin Suomessa ja Euroopassa. Kelolan omien ja kirjaa varten haastateltujen reissaajien matkakertomusten ja vinkkilistojen lisäksi Vaihtuvia maisemia pohtii matkustamisen ekologisia ja eettisiä kysymyksiä, kustantaja Gummerus kertoo.